Направи си сама: Омбре маникюр

Модните течения при маникюрите се менят изключително бързо и бройката дотолкова се увеличава с всеки сезон, че понякога е трудно да запомним кога в момента е на мода, а и дори в социалните мрежи е пълно с „най-новите тенденции при маникюрите“. Затова ние идваме на помощ да ти кажем кое наистина е популярно и да те научим как сама да постигнеш този хит наречен омбре маникюр.

Омбре маникюр

Идеята на омбре маникюрът е основана на същата техника, която се ползва и за омбре прическата – цветова градация. Или с други думи комбинират се лакове с цветове в преходни нюанси и по този начин се получават ноктите омбре. Тази техника за лакиране е отлична и за дълги и за къси нокти и не е изненадващо, че е сред любимите на много дами.

Като започнеш да експериментираш с техниката омбре препоръчваме най-светлият нюанс да бъде в самото начало на плочката на нокътя, след което постепенно да градираш с по-тъмни тонове, докато не стигнеш до самия връх, където трябва да е най-тъмният нюанс. Омбре ноктите се получават най-добре с класически лакове, но може и с гел за нокти.

За да постигнеш отличен омбре ефект на ноктите си, всичко което трябва да направиш е да следваш тези няколко стъпки и практика. Има два основни метода за постигане на различни варианти омбре нокти: омбре маникюр с гъбичка или с четка за омбре ефект.

Всичко необходимо за постигане на омбре маникюр с гъбичка

Преди да се захванеш с тези техники трябва да се погрижиш дължината на ноктите ти да бъде най-подходящата за случая, след което внимателно да изпилиш ноктите – основни действия за всеки маникюр. След това подготви всичко, което ти е необходимо, за да направиш отличен омбре маникюр, а това е:

– Основа за нокти

– Бял лак или най-светлият нюанс, който си планирала за твоя омбре маникюр

–  Гъбичка за полиране на ноктите

– По-тъмен нюанс лак за нокти

– Малко вода

– Топ лак за нокти

Стъпка 1 : Основа за нокти

Първо намажи ноктите с тънък слой основа за нокти. Тя ще предпази ноктите ти, но и ще увеличи трайността на маникюра ти. Цветът на ноктите ти ще е много по-дълготраен, лакът лесно ще се плъзга при нанасяне, а и когато го сваляш ще забележиш с каква лекота се получава.

Стъпка 2 : Основен цвят за ноктите

Стане ли дума за омбре маникюр, основният цвят на ноктите винаги трябва да е най-светлият нюанс, който ще ползваш или класически бял лак. Намажи всички нокти с тънък слой от основния цвят, изчакай хубаво да изсъхне и ги намажи още веднъж.

Стъпка 3 : Лакове и гъбичка

Вземи малка гъбичка, която обикновено се ползва за полиране, изрежи я до големината на ноктите ти, за да не цапа около ноктите, и я потопи в малко вода. Тази стъпка е необходима както за да не се попие прекалено много лак от гъбичката, така и за да не изсъхне твърде бързо лакът, който по-късно ще нанесеш. Единствено трябва да внимаваш гъбичката да не бъде прекалено намокрена. Нарисувай хоризонтални линии на гъбичката с най-светлия ти и с другите тъмни нюанси, на които си се спряла, като внимаваш между тях да няма разстояние. Тук също се започва от най-светлия, към по-тъмните цветове по посока на растежа на нокътя.

Стъпка 4 : Притисни гъбичката към нокътя

Сега просто отпечатай това, което си нанесла на гъбичката върху нокътя си, а след това потупвай по-бързо и по-бързо, помръдвайки с гъбичката нагоре-надолу, за да се получи онзи замъглен ефект на преливащи се цветове. В зависимост от това колко омбре искаш да бъде маникюрът ти след няколко секунди вдигни гъбичката, за да бъдеш сигурна, че именно желаният от теб ефект се е получил. Колкото повече потупваш, толкова по-омбре.

Стъпка 5 : Tоп лак

Ред е за последната стъпка. Когато ноктите ти хубаво изсъхнат след около 20 минути, нанеси топ лак, за да може горният им слой да бъде гладък и фин, след всичкото това потуване с гъбата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *