Методи на обезкосмяване

Обезкосмяването. Тема, която тревожи почти всички жени, които се грижат за външния си вид. Болезнена тема, но изключително важна. Много хора имат нежелано окосмяване. Често се среща в зоните на горната устна, брадичката, бузите, гърба, краката, пръстите, краката и пръстите на краката дори. Прекомерното окосмяване може да се окаже сериозен проблем или да бъде въпрос на генетика, нива на определени хормони, заболявания и тн. Но дори и малкото такова може да бъде притеснително за дамите. Има няколко начина за премахване на нежеланото окосмяване. При повечето методи поне част от космите в крайна сметка ще пораснат отново. За да бъдете добре запознати, продължавайте да четете.

БРЪСНЕНЕ

Бръсненето е най-добрият метод за премахване космите на краката, ръцете и лицето (дори при мъжете). Въпреки това може да причини врастнали косми, особено в срамната област.

СКУБАНЕ

Изскубването може да бъде болезнено, но може да е добър вариант, ако имате само няколко косъмчета, които искате да премахнете. Скубането е подходящо най-вече за зоната на лицето за вежди, мустак или косми по брадичката. Не трябва обаче да използвате този метод за обезкосмяване за големи площи. Може да причини врастнали косми или белези. А също и би ви отнело ужасно много време.

КРЕМОВЕ ЗА ДЕПИЛАЦИЯ

Кремовете за депилация, известни още като депилатоари, се продават свободно в аптеките и в козметичните магазини. Те не са еднакви, така че не забравяйте да прочетете етикета. Например, не трябва да използвате крем за депилация, направен за срамни косми, за да премахнете космите по лицето си.
Химикалите в тези продукти разтварят стеблото на косъма за кратко време и той може да бъде отстранен лесно. Неправилното използване на крем – например, ако го оставите да действа твърде дълго – може да изгори кожата ви. Не забравяйте да следвате указанията и се съобразявайте с алергиите си, ако имате такива.

ГОРЕЩА КОЛА МАСКА

Можете да направите това у дома или можете да го направите от професионалист в салон. Горещата кола маска може да бъде болезнена и може да остави някои косми след себе си, защото те могат да се отчупят. Тя обаче е доста ефективна и дълготрайна, тъй като премахва космите от корена. Трябва да обърнете специално внимание на този вид обезкосмяване, ако го правите вкъщи. Ако восъкът е твърде горещ, може да получите изгаряне. Не трябва да използвате този метод, ако използвате и някои видове кремове за акне с рецепта (като Retin-A) или приемате изотретиноин. Ако го направите, восъкът ще нанесе поражения кожата ви. Много жени използват този метод за обезкосмяване в зоната на бикини и за премахване на космите по горната устна.

КОНЦИ

Конците са традиционният индийски метод за епилация, който някои салони предлагат. Професионалистите, които се занимават с този метод, използват струни или конци, които усукват в модел и използват за издърпване на нежеланото окосмяване.

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Това е един от най-дълготрайните методи, предпочитан от все повече жени в днешно време. Той обикновено изисква четири или повече процедури с интервал от 4-6 седмици. Тази епилация дава добри резултати основно върху тъмно окосмяване.
Лазерният лъч унищожава корена и по този начин спира растежа на косъма за по-дълго време. Лазерната епилация е по-скъп метод и може да бъде болезнен, ако се прави на по-голяма площ.

ЕЛЕКТРОЛИЗА

Електролизата се извършва от професионалист, който поставя мъничка игла с електрически ток в космения фоликул. Има два основни метода за обезкосмяване с електролиза: галваничен и термолитичен. Галваничната епилация унищожава химически космения фоликул. Термолитичното отстраняване използва топлина, за да унищожи фоликула. И в двата случая не забравяйте да намерите професионалист, който е високо обучен и знаещ.

ЕПИЛАЦИЯ

Разбира се, бихте могли да използвате и епилатор вкъщи, за да се отървете от прекомерното окосмяване. Почти всяка жена е използвала поне веднъж собствен епилатор, като на пазара се предлагат различни разновидности с цел по-качествени и дълготрайни резултати и обезболяване. Можете да откриете дори епилатори със замразяващ ефект, така че да не усетите почти нищо при епилиране. Епилаторът всъщност използва методът на скубането, като обаче успява да изскубва повече косъмчета наведнъж.

Ако вие вече сте открили своя идеален начин за обезкосмяване на различните зони на тялото или пък сте решили да изпробвате различни варианти, за да намерите най-подходящия, ние от Nails Beauty Lab сме насреща да ви съдействаме. Разгледайте как можем да ви съдействаме и да се превърнем във ваш ценен съюзник срещу неприятните косъмчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *