Какво трябва да знаем за гел лакове?

  • 4 min read
  • Маникюр

Гел лаковете набраха светкавична скорост. Те се превърнаха в тотален хит заради тяхната издръжливост и блясък. Така че ако искате да имате дълготраен маникюр, трябва да помислите за гел лак. Но преди да го направите, ние сме ви подготвили няколко съвета за това, как да се грижите за вашия гел лак.

Гел лакът има по-естествен вид и гланцово покритие в сравнение с акрилите. Също така той изсъхва по-бързо от акрилните лакове, тъй като се втвърдяват под UV или LED лампи. Гел лакът няма мирис и може лесно да бъде премахнат, без да увреждате ноктите си, като ги търкате с ацетон. Важно е обаче да се информирате добре за него. Ние ще ви помогнем.

ГЕЛ ЛАКЪТ Е ПО-ТРАЕН

Една от причините гел лаковете да са толкова популярни е тяхната дълготрайност. Добре направеният гел лак издържа до три седмици, а защо не и повече, а после лесно може да се коригира, без да се налага да го нанасяте изцяло наново.

ГЕЛ ЛАКЪТ Е ПО-БЕЗВРЕДЕН

Гел лакът за разлика от обикновените лакове за нокти не съдържа токсични вещества като формалдехидна смола, толуен, дибутилфталат (DBP), формалдехид, камфор, ксилол, етил тозиламид, парабени, олово или животински съставки. Тъй като тези химикали могат да причинят алергични реакции и кожни раздразнения е добре да бъдат избегнати, а с гел лаковете това е напълно възможно.

ГЕЛ ЛАКЪТ ЗАПАЗВА ХИДРАТРАТАЦИЯТА

Пиенето на вода е изключително важно за здравето ни. А същото се отнася и до ноктите. Маникюрът може да дехидратира и да изтъни вашите нокти, затова е добре качествено да се грижите за тях. Гел лаковете не нанасят такива повреди на ноктите ви и са отличен избор.

ТОПЛАТА ВОДА Е ВРАГ НА ГЕЛ ЛАКА

Както за нормалния акрилен маникюр, така и при гел лака, топлата вода може да нанесе много поражения, да повдигне лака и да го увреди. Избягвайте миенето на ръце с гореща вода, докато сте с гел лак.

ГЕЛОВЕТЕ ИЗСЪХВАТ САМО ПРИ ДИРЕКТЕН КОНТАКТ С UV ИЛИ LED СВЕТЛИНА

Гел лакът съдържа полимери, които трябва да се втвърдят под UV или LED лампа, за да изсъхне лакът. Този процес на втвърдяване отнема около една до три минути под UV или LED светлина. От решаващо значение е да използвате подходящата лампа за гел маникюра, който използвате, тъй като UV лампите втвърдяват почти всички гел лакове, докато LED лампите втвърдяват само гел лаковете, които са специално създадени за тях.

СВАЛЯНЕТО НА ГЕЛ ЛАКА ОТНЕМА ВРЕМЕ

За разлика от обикновените лакове гел лакът се свала по-бвано от ноктите и не може просто да се избърше с ацетон. Този процес изисква търпение, тъй като в противен случай можете да увредите ноктите си и те да станат слаби и чупливи. Но това не бива да ви спира, защото можете да се справите с премахването и у дома, а не е нужно да разчитате само на салона.

ИЗЛАГАНЕТО НА СЛЪНЦЕ

Прекаленото излагане на слънце и на силна слънчева светлина изисква да използвате слънцезащитен крем, когато сте си направили гел лакове. Това може да ви подскаже дори фактът, че гел лаковете се изпичат на UV лампа, а UV лъчи се излъчват и от нашето слънце и в по-голямо количество те могат да са вредни както за кожата ни, така и за маникюра, който сме си направили.

КОЖИЧКИТЕ

Съветите на дерматолозите и на маникюристите сочат, че ако искате да се предпазите от инфекции, но също така и да запазите здрав вашия гел лак, не бива да отстранявате кожичките на ноктите, като ги изрязвате. Вместо това можете да се опитате да ги оформяте и да ги прибирате със съответните инструменти за маникюр обратно към кожата.

ДА ГО НАПРАВИМ ОТНОВО

Тъй като вашите нокти имат нужда да дишат и да се хидратират качествено, избягвайте да преправяте отново и отново един и същи гел лак, като го допълвате. По добре го остранете за известно време и позволете на ноктите си да се възстановят, а после го нанесете отново. Макар гел лаковете да са по-скъпи от стандартните те ви гарантират високо качество и дълготрайност, така че можете да погледнете на това като на добра инвестиция.

Не пропускайте възможността да се сдобиете с всички лакове, лампи и косумативи за гел маникюр, от които имате нужда от Nails Beauty Lab. Ние ви предоставяме огромно разнообразие от продукти, за да направите вашия информиран и правилен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *