Как да изградим рутина в грижата за лицето?

  • 4 min read
  • Лице

Страхотната кожа не е просто въпрос на ДНК – всъщност вашите ежедневни навици оказват голямо влияние върху това, което виждате в огледалото. На първо място грижата за лицето ви е ваша лична отговорност. Но вие бихте могли да се възползвате от ценни съюзници, с помощта на които грижата за лицето може да се превърне в удоволствие, а резултатите да ви очароват.

Ние от Nails Beauty Lab бихме искали да бъдем точно този съюзник за вас и затова тук ще ви представим 3 лесни стъпки, които трябва да имате предвид в грижата за вашето лице, за да изградите отлична рутина.

Не забравяйте, че дълготрайните резултати изискват постоянство и внимание. Но към какво точно? Нека заедно да проследим.

ПЪРВА СТЪПКА: ПОЧИСТВАНЕ

Измиването на лицето е най-основната и съществена стъпка от всяка рутина. Както казва дерматологът от Ню Йорк д-р Карлос Чарлз: „Кожата ни влиза в контакт със замърсители на околната среда, мръсотия и други фактори всеки ден, които трябва внимателно да се отстранят.“ Затова нашият първи съвет по процеса на грижа за лицето е: измивайте два пъти на ден, сутрин и вечер, за да избегнете запушени пори и акне.

Също така използвайте подходящ почистващ препарат за лице. Правилната формула почиства кожата ви, без да премахва етерични, здравословни масла. Улеснете се с ексфолиращи скрабове, които да използвате веднъж седмично, и избягвайте тези с абразивни съставки. В Nails Beauty Lab можете да откриете най-подходящите за вашата кожа продукти.

ВТОРА СТЪПКА: ТОНИЗИРАНЕ

За мнозина думата „тонер“ напомня на стягащите вещества от 80-те. Днешните формули обаче са се развили. Мислете за тях като за добавки – тези фини течности доставят допълнителна доза хранителни вещества, помагайки на другите продукти от вашия режим да се абсорбират по-добре, като същевременно балансират тена ви. Тонизиращите продукти в никакъв случай не са задължителни, но подпомагат за добрата грижа за лицето.

Когато избирате тонизиращи продукти, обърнете внимание те да съдържат алфа и бета хидроксикиселини за нежно премахване на мъртвите кожни клетки, които могат да запушат порите. Те също подобряват увредената от слънцето кожа и минимизират загрубяването. Също ползотворна за вашата дневна рутина би била хиалуроновата киселина, която служи за повишаване на хидратацията и за фино третиране на фините линии.

Розовата вода и зеленият чай в продуктите за вашата грижа за лице пък служат за успокояване на раздразнението и намаляване на зачервяването на кожата ви, тъй като имат противовъзпалителен ефект. Не на последно място витамин Е и С спомагат за борбата с ежедневното излагане на свободни радикали, които могат да състарят кожата ви.

ТРЕТА СТЪПКА: ПОДХОДЯЩА КОЗМЕТИКА И СЕРУМИ

Просто казано, подходящата козметика и серумите са мощни съюзници на кожата. Серумите са изпълнени с концентрирани дози активни съставки, които могат да смекчат редица проблеми, от тъмни петна до бръчки. Подборът на подходяща козметика, от своя страна, ви помага да разберете индивидуалността на кожата си и да ? позволите да се чувства комфортно.

Ние от Nails Beauty Lab ще ви помогнем да намерите козметиката, която пасва на вашата кожа и ще ви помогне в изграждането на рутина в процеса по грижа за кожата. Тъй като всеки човек е различен и грижата за всяка кожа е уникална, продуктите, които търсите, трябва да бъдат изцяло съобразени с това дали кожата на лицето ви е суха, или мазна, дали имате тъмни кръгове, или искате да решите някакъв друг проблем.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЗА ХИДРАТАЦИЯТА

Следвайки тези 3 стъпки, вие си гарантирате качествени резултати. Изграждането на рутина за грижа за лицето всъщност изобщо не е труден процес, но изисква внимание от ваша страна. А едно от нещата, на които също трябва да обърнете внимание, е хидратацията.

Овлажнителите или хидратантите са продукти, които помагат за предотвратяване на загубата на вода през външните слоеве на кожата и също така я обогатяват. Лекарите, дерматолозите и дори професионалните гримьори препоръчват хидратант да се използва целогодишно за всички типове кожа Тъй като кожата по естествен път губи способността да задържа влага с напредването на възрастта, а ежедневните дейности като измиването например могат да отстранят естествените хидрататори от повърхността, употребата на овлажняващи продукти за лице е силно препоръчителна.

Не забравяйте това, когато изграждате вашата лична рутина. А ние от Nails Beauty Lab сме подготвили за вас богата колекция от продукти, сред които да подберете най-подходящите за вашето лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *